Dagens rett

Calzone

Calzone, eller bukser som det heter direkte oversatt fra italiensk, er svært enkelt å tilberede. Her lager vi både fyll og saus fra grunnen, og selvsagt må en frisk og balanserende salat til når en slik rett skal nytes. Dagens vintips kommer fra Sør-Afrika og den er i salg i både flaske og boks.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Calzone

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

ca. 200 g hvetemel
½ pakke gjær
2 ss olivenolje
1½ dl lunkent vann
½ ts salt
500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 løk
4 stilker selleri
1 gulrøtter
60 g bacon
ca. ½ ts salt
½ ts pepper
¼ ts muskat
2 ss tomatpuré
3 dl buljong eller kjøttkraft
1 boks hermetiske tomater
2 dl revet hvit ost
Tomatsalat:
4 store, modne tomater
1 sjalottløk
ca. 1 dl sorte oliven
½ ts grovmalt pepper pepper
½ ts salt
2 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik evt. balsamicoeddik
1 båt presset hvitløk
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum

Fremgangsmåte

Løs gjæren opp i vannet tilsatt olje. Ha i salt og mel til passe fast deig. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Lag bolognese:
Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.

Del deigen opp i 4 og kjevle ut rundinger. Fordel fyllet på de fire deigene, kun på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.

Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen endene slik at deigen blir tett.

Pensle Calzonene med sammenvispet egg. Gni utover ca. 1 ts tomatpuré og dryss over litt oregano og revet ost. Stekes på 225° C i ca. 20-25 minutter.

Server gjerne Calzone med tomatsalat.

Tomatsalat:
Del tomatene i skiver og anrett på et fat. Skjær sjalottløken i skiver og dryss over. Legg på oliven og grovhakket basilikum.

Dryss over grovmalt pepper og salt.

Bland sammen olivenolje, hvitløk, rødvinseddik, oregano og basilikum til dressingen og hell over salaten rett før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen