Dagens rett

Capsicum chili-tian med geitost og chorizo

Ikke la det pussige navnet på dagens middagsforslag skremme deg i fra å kose deg med en deilig paprikarett. Med mange spennende ingredienser er dette nærmest tapa i stil. Spandér på deg en av de nye vinene i september; en australsk merlot med deilig aroma og smak.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Capsicum chili-tian med geitost og chorizo

Ingredienser

4 røde paprikaer
2 gule eller oransje paprikaer
2 rødløk, finhakket
1¼ dl extra virgine olivenolje, samt ekstra til pensling og drypping
2 små, milde chorizopølser eller hvitløkspølser, i tynne skiver
en neve basilikumblader
16 cherrytomater, delt i to
1-2 middels sterke, friske røde chilier, uten frø, i tynne skiver (kan sløyfes)
ca 250 g moden, hvit geitost, i 12 biter
havsalt og nykvernet svart pepper

Pesto:
1 stor bunt basilikum
en stor neve persilleblader
¾ dl olivenolje
4 ss pinjenøtter, ca 25 g
2 hvitløkfedd, knust
75 g revet parmesanost

Til servering:
salatblader
basilikumkvaster
sitronbåter
grillet italiensk brød

Fremgangsmåte

Denne australske versjonen av den provençalske tianen tilberedes i en vid, lav, åpen, ildfast form. Paprika kalles for "capsicum" i Australia, og det er jo det latinske navnet for hele pepperfamilien, også chili.

Pesto:
Ha basilikum, persille, olivenolje, pinjenøtter og hvitløk i en hurtighakker og kjør til en glatt saus. Tilsett parmesanen, og kjør igjen.

Del paprikaene i to på langs fra stilkfestet. Fjern kjernene omhyggelig.

Ha paprikaene i en plastpose, ha i olivenolje, salt og pepper, og rist til paprikaene er godt dekket av olje.

Pensle en tian eller annen lav, ildfast form med olivenolje. Legg paprikaene oppi med snittsiden opp, tett sammen. Legg en skive chorizo, et basilikumblad, en halv cherrytomat, en skje pesto, litt løk, evt. litt chili og en bit geitost på hver halve paprika. Drypp mer olivenolje over.

Stekes i ovnen ved 200 grader til paprikaene er møre og brune og sprø rundt kanten, og osten er smeltet og bobler, ca 20 minutter.

Serveres på små tallerkener med salatblader, friske basilikumblader på og sitronbåter til å klemme over. Grillet italiensk brød er perfekt til å suge opp den delikate sausen som danner seg i formen.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen