Dagens rett

Carbonara chorizo

En skikkelig smaksbombe av en pastarett er hva vi serverer til dagens skjebnekamp mellom Italia og Tsjekkia. Et leskende tsjekkisk øl, eller kanskje også en fyrig spanjol, ivrer ned i glasset.

I ettermiddag er det duket for siste kamp i gruppespillet for Tsjekkia og Italia. Etter en heller svak innledning mot Ghana - og en skandalekamp mot USA - er det på tide for det italienske mannskapet å vise hva de er gode for i en helt åpen gruppe.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Carbonara chorizo

Antall porsjoner

2

Ingredienser

1 pakke fersk pasta
1 pakke chorizopølse eller annen spekepølse
2 fedd hvitløk
2 dl kremfløte
2 dl revet eller høvlet parmesan
2 eggeplommer
½ ts nykvernet pepper
2 ss hakket frisk basilikum
2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Fres chorizopølsen sammen med hakket hvitløk i stekepannen et par minutter. Hell i fløte og revet parmesan, og la det koke et par minutter. Tilsett pastaen.
 
Skill eggene, og rør plommene inn i pastablandingen sammen med basilikum.

Smak til med sitronsaft og pepper. Server med ferskt brød.

Tips: Parmesan kan både rives på et rivjern, eller høvles i litt store flak med en ostehøvel eller potetskreller.

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen