Dagens rett

Carpaccio av oksefilet

Carpaccio er egentlig svært enkelt å tilberede. Likevel må du passe på at tilbehøret, så som olivenolje og parmesanost, er av ypperste kvalitet. Da er du nærmest garantert en smakfull opplevelse der oksekjøttets flotte og naturlige egenskaper virkelig kommer til sin rett.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Carpaccio av oksefilet

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

300 g oksefilet
8 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper
½ lime
50 g parmesan
1 frisk salat
300 g oksefilet

Fremgangsmåte

Legg oksefileten i fryseren så den blir halvfryst. Skjær den i så tynne skiver som du får til, bruk en skarp kniv.

Fordel salaten på porsjons-tallerkener. Anrett kjøttskivene over. Bland sammen olje og saften av presset lime og pensle kjøttet.

Dryss over salt og pepper. Legg på tynt høvlet evt. revet parmesan og server med godt brød.

Denne retten er best egnet til forrett eller kveldskos.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen