Dagens rett

Ceviche club med Norsk Kveite

Kveite, tilberedt av Erling Gundersen Sundal, var en av bidragene under konkurransen Årets Kokk 2006. Her får du oppskriften, og kan dermed prøve deg som superkokk!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ceviche club med kveite

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

8 tynne skiver av kveitefilet

Marinade:
1 ss limesaft
2 ss olivenolje
½ ts revet skall av lime, sitron og appelsin
½ ts finhakket chili
Salat:
1 skoldet tomat i strimler
¼ mango i fine strimler
⅓ fennikel i fine strimler
Blandet salat
Avokadosalsa:
1 finhakket avokado
1 ts limesaft
1 ss grovhakket koriander
Salt og kajennepepper
Melbatoast:
8 tynne skiver loff
olje

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Pensle kveiteskivene med marinade, spar litt marinade til salaten. Bland sammen salaten, fordel den på kveiteskivene og rull sammen.

Lag melbatoast av loffen ved å steke den på svak varme i nøytral olje til den er knasende sprø og lett brun.

Avokadosalsa:
Bland avokadoen med de øvrige ingrediensene til en glatt krem og smak til med salt og kajennepepper.
 
Fordel avokadoblandingen på melbatoasten. Legg på kveiterullene og legg en skive melbatoast på toppen.

Flere retter med kveite finner du her

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen