Dagens rett

Chairo stew - Gryterett fra Bolivia

En skikkelig høstrett er hva vi byr på denne høstsøndagen. Gryteretter er både godt og varmende, og gradestokken har de siste dagene vist en klar tendens til synkende temperatur.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Chairo stew - Gryterett fra Bolivia

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 kg grytekjøtt fra lam, uten bein
ca. 1½ l vann
2 små gulrøtter
6 små poteter
1 liten løk
2 hermetiske maiskolber
2 dl grønne erter
2 dl hvite bønner, hermetiske
1 ts oregano
1 ts persille
1½ ts salt
1 ts kvernet sort pepper

Fremgangsmåte

Del lammekjøttet i store terninger, legg det i en kjele hell over vann. Kok opp og senk så varmen. La kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 1 time. Skum av underveis.

Skrell gulrøtter og poteter, del gulrøttene i terninger og potetene i båter. Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet og la det trekke videre til grønnsakene er møre.

Hakk løken og del maiskolbene i 8 biter. Tilsett i gryten sammen med erter, bønner, oregano og persille. La det trekke i ca. 10 minutter til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper og jevnt evt. med maisenna utrørt i kaldt vann.

Tips! I stedenfor maiskolber kan du også bruke minimais, frisk eller hermetisk.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen