Champagnecocktail til nyttårsfeiringen

Fint skal det være når det nye året skal feires, og det er klart at det er en klassisk champagnecocktail vi serverer.

Hurra! Årets store festdag er straks her!

På nyttårsaften skal champagnen flyte i strie strømmer, og selvfølgelig er det en av de mest klassiske champagnecocktailene vi serverer til den store festen.

Stor test av champagne

Nøyaktig når denne klassiske drinken så dagens lys er det ingen som med sikkerhet kan si, men den dukket opp i løpet av første verdenskrig. Den har til og med hentet navnet sitt fra en franskbygd 75 mm's kanon!

En av historiene sier at det var et av første verdenskrigs flygeress, Raoul Lufbery, som syntes at champagnen ikke gav nok kick og som derfor spedde den ut med cognac.

Flere champagnecocktailer finner du her

Striden går høylydt om hvorvidt denne cocktailen skal lages med gin eller cognac, men det er hevet over en hver tvil at den opprinnelig ble laget med gin.

Den første sikre kilden vi har er fra den legendariske Harry MacElhone som lanserte cocktailen på Harry's New York Bar i Paris i 1925, og som siden er blitt en av tidenes mest populære cocktailer.

Se flere klassiske drinker her

Se hva vi anbefaler av julens drikke i vår store julemeny

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt  ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender . Les mer om det lengre ned på siden.

Nå kan du gratis få  Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

French '75 Modern

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 cl gin eller cognac
1 cl friskpresset sitronsaft
1 ts sukker
 
4 - 6 cl champagne

Fremgangsmåte

Fyll en cocktailshaker halvfull med is og ha i brennevin, sitronsaft og sukker.

Rist godt og sil over i et godt avkjølt champagneglass. Topp opp med en god champagne.

Pynt eventuelt med et cocktailbær.

Les mer om denne historiske cocktailen her

Råvarer:

Den beste ginen på Vinmonopolet

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender

Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Er du allerede registrert, logger du deg inn  her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig er den gratis. Hver fredag får du som  abonnerer  den rett i innboksen din

Foto: Julie H. Amundsen

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen