Charles & De tilpasser seg

Det blir ingen uterestaurant hos Charles & De i Stavanger.

Alle planer om en restaurant utendørs er foreløpig lagt på is. I stedet velger Charles Tjessem å opgradere innendørs. Planen er å tilpasse priser og spisetilbud til et bredere lag av folket.
 
Charles Tjessem er ikke med på å kalle dette for nedgangstider, selv om omsetningen i november er lavere enn i fjor.
 
- Vi har om lag like mange julebord i år, men merker at det er færre gjester per bord. Tre julebord er blitt flyttet til januar, og de er ikke lette å erstatte nå, sier Tjessen til aftenbladet.no.
 
Han vil bruke en million kroner på nytt gulv, nytt møblement, en ekstra kasse, og han vil åpne opp i lokalet mellom kafeen og restauranten.
 
Utvider åpningstider
- Vi har nå drevet i 3,5 år og hadde lyst å justere og friske opp. Så kom finanskrisen i tillegg. Vi ønsker å møte markedet litt annerledes og bygger om for å få et jevnere besøk, sier Tjessem.
 
Det betyr at restauranten forbereder seg på færre forretningslunsjer.
 
Mindre formelt
- Vi vil gjøre brasseriet mindre formelt og med et lavere prisbilde for å treffe bedre folk flest.
 
Tjessem ønsker at folk i Sandnes i enda større grad enn nå skal bruke restauranter og kafeer som møtesteder, ikke bare spisesteder.
 
Derfor utvider han åpningstiden i kafeen fra 18 til 21, og derfor pønsker han på solide norske middagsideer som kan lokke hele familier til bords i hans restaurant - før de springer hver til sitt på håndballtrening, overtidsjobb og treningssenter.
 
Han utvider nå sittekapasiteten i kafeen og restauranten fra 200 til drøyt 230.
 
Bedre drift
De ansatte får en ekstra juleferie mens arbeidet pågår et par uker etter nyttår. I det siste er faktisk staben blitt slanket fra 21 til 17. Charles Tjessem tror Mathuset Sandnes AS vil merke finanskrisen, men budsjetterer foreløpig med lik omsetning som i år - 19-20 millioner kroner.
 
Sammen med huseier Øvstebø Eiendom fant han ut at dette ikke var riktig tidspunkt for å bygge tak og en delvis innglasset uterestaurant i Industrigata.
 
- Det viste seg å bli dobbelt så dyrt som planlagt, derfor vil vi heller satse på den delen som vi bruker hele året, sier Tjessem.

Forsiden akkurat nå

Til toppen