Dagens rett

Chili con hval

I dag serverer vi havets vilt på en ny og spennende måte - prøv bare selv.

Hval er en kontroversiell delikatesse som det er få forunt å kunne nyte, unntatt oss selv og japanerne.
 
Du kan nemlig lage lage de deiligste retter av havets vilt, slik som denne klassiske retten.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Chili con carne med hval

Antall porsjoner

4

Ingredienser

500 g hvalkjøtt i små terninger
2 hakkede løk
4 ss olje
2 fedd finhakket hvitløk
1 boks grovhakkede tomater
2 hele finhakkede chillipepper (evt. 2 ss chilikrydder)
2 ss frisk oregano (evt. 2 ss tørr)
2 bokser tomatbønner
1 rød paprika i strimler
1 grønn paprika i strimler
salt
pepper

Fremgangsmåte

Skjær hvalkjøttet i små terninger eller grovmal det på en kjøttkvern.
 

Brun kjøtt og løk i olje i en dyp panne. Tilsett hvitløk, tomater, chilipepper, oregano og tomatbønner.

La alt småkoke noen minutter. Ha til slutt i rød og grønn paprika og kok videre i 1-2 minutter.

Smak til med salt og pepper og server med ris ved siden av.

Tips: Dersom du ikke har en kjøttkvern kan du kjøre hvalkjøttet med pulsknsppen på en foodprocessor til kjøttet er grovmalt.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen