Dagens rett

Chiligryte

Det begynner så smått å bli kaldt om kvelden. Hvorfor ikke servere en deilig og varm gryterett nå som helga er i startgropa? Vi matcher retten med noe så uvanlig som en mexikansk rødvin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Chiligryte

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca. 600 g kokt storfekjøtt (rester er ypperlig)
1 båt hvitløk
ca. 4 dl kraft /buljong
½ løk
½ grønn chili
1 rød paprika
ca. 2 ss olje
ca. 100 g grønne bønner
1 boks brune bønner
1 boks sjampinjong
1 boks mais
½ lime eller sitron
1 ts salt
½ ts pepper
ca. 3 dråper tabasco
½ ts spisskummen (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Finhakk løk og chili. Del paprika i litt store biter. Fres dette i varm gryte i litt olje sammen med pepper og spisskummen.

Hell over kraften og kok opp. Tilsett kjøtt i terninger og de hermetiske grønnsakene.

Smak til med presset limesaft, salt og tabasco. Tilsett sukkerkulør for å få en pen farge på gryta.

Serveres med kokt ris eller brød.

Du kan godt bruke ferdig chili con carne fra glass eller pose og tilsette det kokte kjøttet.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen