Dagens rett

Chilimarinert kylling

Klar for litt sterkere saker? Kylling smaker jo ikke spesielt mye så det er naturlig nok den sterke chilimarinaden vi tenker på. Styrken regulerer du selv etter eget ønske. Mat som dette roper på en søtlig vin, hvilket selvsagt er hva vi også gir deg konkret tips til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Chilimarinert kylling

Antall porsjoner

5-6

Ingredienser

2 kyllinger (à 800 g)
300 g krepsehaler eller store reker
2 røde chilipepper
½ dl ketchup
½ ts salt
nykvernet svart pepper

Sterk chilimarinade:
3 røde chilipepper
1 dl ketchup
1 ts salt
nykvernet svart pepper
2 båter hvitløk
saften av 2 sitroner

Bønnestuing:
3½ dl kidneybønner eller brune bønner
vann til bløtlegging
½ ss maisenna
1 ts salt
ca. 3 ts eddik
ca. 2 ts sukker

Fremgangsmåte

Del kyllingene i serveringsstykker. Bland sammen marinaden i en plastpose, legg i kyllingstykkene og knyt igjen posen. Mariner i 3-4 timer i kjøleskap.

Legg kyllingstykkene i en stor ildfast form eller en langpanne og stek ved 160 °C i 30-40 minutter. Mens kyllingen steker kan du gjøre alt klart til å steke krepsehalene. Finhakk de røde chilipeprene og bland med ketchup, salt og pepper. Like før kyllingen er ferdig pensler du rekene og steker dem i olje i en panne i ca. 5 minutter eller til rekene er ferdig stekt. Bønnestuing er et tilbehør som setter en ekstra spiss på måltidet. I tillegg er det lurt å sørge for mye godt drikke i tilfelle tørsten skulle ta overhånd.

Legg bønnene i bløt natten over. Kok dem møre i nytt vann i ca. 1 time. Slå av vannet og rør inn maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt, eddik og sukker. Smaken kan også eventuelt varieres ved å tilsette tomatpuré eller en kryddersaus.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen