Dagens rett

Chilipølsegryte

En gryterett står på menyen. Chilipølser skal i og gir litt ekstra krutt til denne retten som er såre enkel å tilberede. Lag en ekstra stor porsjon, så har du litt i bakhånd senere i uken. Vi anbefaler deg å forsøke en fruktig og ukomplisert vin til gryteretter som dette.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Chilipølsegryte

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca. 600 g pølser f.eks chilipølser eller kjøttpølser
2 ss olivenolje eller smør
2 sjalottløk eller en vanlig løk
2 båter hvitløk
1 rød chili
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 dl eplemost
1 laurbærblad
1 ss timian eller 1 ts tørket
1 ts salt 
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Skjœr pølsene i skiver og brun dem raskt i litt olje eller smør. Legg dem til side.

Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette raskt (ta frøene ut av chilien). Ha i tomater, tomatpuré, eplemost og krydder.

Kok opp, rør av og til og la koke til sausen begynner å tykne.

Legg pølseskivene over så de blir gjennomvarme - basilikumblader til pynt.

Server med salat og f.eks. grovt brytebrød

Sendt inn av

Foto: Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen