Dagens rett

Chilipølsegryte

En gryterett står på menyen. Chilipølser skal i og gir litt ekstra krutt til denne retten som er såre enkel å tilberede. Lag en ekstra stor porsjon, så har du litt i bakhånd senere i uken. Vi anbefaler deg å forsøke en fruktig og ukomplisert vin til gryteretter som dette.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Chilipølsegryte

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca. 600 g pølser f.eks chilipølser eller kjøttpølser
2 ss olivenolje eller smør
2 sjalottløk eller en vanlig løk
2 båter hvitløk
1 rød chili
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 dl eplemost
1 laurbærblad
1 ss timian eller 1 ts tørket
1 ts salt 
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Skjœr pølsene i skiver og brun dem raskt i litt olje eller smør. Legg dem til side.

Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette raskt (ta frøene ut av chilien). Ha i tomater, tomatpuré, eplemost og krydder.

Kok opp, rør av og til og la koke til sausen begynner å tykne.

Legg pølseskivene over så de blir gjennomvarme - basilikumblader til pynt.

Server med salat og f.eks. grovt brytebrød

Sendt inn av

Foto: Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flotte brødoppskrifter

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen