Dagens rett

Chorizobakt breiflabb

Disk opp med en skikkelig delikatesse og server denne hotte breiflabbretten.

De siste årene har en rekke fisketyper som tidligere ble sett på som ufsik, kommet til heder og verdighet. Breiflabben er ikke noe unntak med det faste kjøttet som minner om hummer på smak.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Chorizobakt breiflabb

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg skinnfri breiflabb
100 g chorizopølse i tynne skiver
200 g aspargesbønner
½ løk
1 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
2 dl fløte
1 liten kvast rosmarin
4 ss smør
Salt og pepper
Evt maizena

Fremgangsmåte

Del fisken i 4 serveringsstykker, legg den i langpanne og krydre med salt og pepper. Strø over grovrevet rosmarin, tynne pølseskiver og smør i klatter.

Stek i ovn ved 250 grader i 13-14 minutter. Hell over stekesjy fra tid til annen.

Kok bønnene møre i lettsaltet vann, hell av vannet og bland inn strimlet løk.

Kok inn hvitvin og kraft til halv mengde, tilsett fløte og varm opp igjen. Jevn evt med maizena hvis du foretrekker sausen tykkere. Smak til med salt og pepper.

Hvis du vil gjøre anretningen mer elegant, kan du skumme opp sausen med stavmikser like før servering.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen