Cognac servert med stil

Bartendere fra hele verden testet sin kreativitet, kløkt og stil under Rémy Martin Bartender Style Masters.
Redaksjonen
07 Mai 2007 - 11:26

Den nordiske kvalifiseringen var på Le Canard i Oslo og det var langt mellom de kjedelige øyeblikkene.
 
Cognac til safranis, ananaschips, chili, multer og hvit eller mørk sjokolade.
 
Eller hva med en cognacdrink nedkjølt med nitrogen, eller kanskje en espresso brulée med cognac inntil?  
 
Flere aspekter
Rémy Martin Bartender Style Masters tester og belønner nemlig bartenderes evne til å mestre alle aspekter ved jobben bak bardisken.
 
Det handler om kreativitet, kunnskap, forretningsteft, kommunikasjon, presentasjon, teknikk og noe som ikke kan læres - en naturlig stilsikkerhet.
 
Konkurransen går ut på at deltakerne skal lage to forskjellige kreasjoner.
 
En drink med Rémy Martin V.S.O.P. som hovedingrediens, og en Perfect Serve, det vil si Rémy Martin X.O. kombinert med mat som får frem det beste i cognacen.
 
I tillegg må de konkurrerende gjennom en avansert skriftlig prøve om Cognac og Rémy Martin. 

To oppskrifter
Rémy Martins krav til deltakerne var at de presenterer to ulike drinker i finalen. En Perfect Serve, med Rémy Martin X.O. Excellence, der alle fem sanser måtte stimuleres og en longdrink som løftet kvalitetene i Rémy Martins V.S.O.P. Fine Champagne Cognac.

- Du kan være en flink bartender, men her må du i tillegg finne en smakskombinasjon og balanse mellom de forskjellige ingrediensene som matcher Fine Champagne cognac, sier Romain Jourdan fra Maxxium Norge som satt i dommerpanelet.  
 
Kreativitet
Jo Jacobsen, som vant prisen for beste Nordiske deltaker i fjor, kvalifiserte seg også i år. Han mener at dette er den beste og mest innovative konkurransen i bransjen fordi den krever produktkunnskap og presentasjon.
 
- De fleste konkurransene handler om å lage en cocktail, her er det flere hundre sider å lese, sier han.
 
Blant de norske deltakerne var det Anne Marte Røneid og nevnte Jo Jacobsen fra Le Canard som kvalifiserte seg til finalen. Den går av stabelen i Cognac den første uken i juni.

Slo an
Her er noen av drinkene og rettene som slo best an hos dommerpanelet:
Niko Autti fra Helsinki Kemp club serverte Chili-sjokolademousse. Kort fortalt er dette en ordinær sjokolademousse som er piffet opp med litt chili. 
Chilien gir det lille ekstra.

Fredrik Lundegård fra Grand Hotel i Lund serverte Espresso brulée og en sigarformet flan fylt med krem smakssatt med svensk punsj.
Toppet med aprikoskaramellsaus. Serveres til romtemperert Rémy Martin VSOP.   

Kim Hass fra KongC i København presenterte en smakfull Perfect Serve: Hjemmelaget ananaschips med bringebærkompott og ananasbladkompott som dip.
Servert med Rémy Martin XO. Som drink serverte han "smoking gun". En frisk, lett og ikke mist stilig cocktail.

5 cl Rémy Martin VSOP
1cl vaniljesirup
1 cl eplejuice
1 cl fersk sitronjuice
1/4 teskje ingefærjuice
Alle ingrediensene shakes og helles i et glass.
Kjøles med flytende nitrogen for en visuell effekt, men mest av alt for å beholde nyansene fra cognacen uten å vanne den ned med isbiter.
Garner med en skive ingefær og en vaniljestang.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her