Dagens rett

Couscous Marrakesh

I dagens middagsforslag er både kylling- og lammekjøtt ingredienser i samme rett. Franskmenn er særdeles familiære med couscous, men her hjemme har den ikke oppnådd den samme populæritet. Til denne retten passer den imidlertid som et skudd - sammen med en nydelig spanjol i glasset.

Dersom du ikke får tak i couscous kan du gjerne benytte deg av ordinær ris.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Couscous Marrakesh

Antall porsjoner

4

Ingredienser

3 kyllingfileter
200 g benfritt lammekjøtt
2 løk
2 ss olje
1 ts salt
½ ts koriander
½ ts chilipepper
½ g safran
½ ts støtt spisskummen
4 dl vann
½ squash i skiver
2 gulrøtter
1 grønn paprika
2 tomater

Fremgangsmåte

Skjær kylling- og lammekjøttet i 3 cm store terninger. Skjær løken i tynne båter. Varm olje i en panne og ha i kyllingkjøttet. Stek til det er jevnt hvitt. Ta opp kjøttet. Stek lammekjøttet til det er jevnt brunt. Legg i løk og krydder og stek videre et par minutter. Hell over vann og la gryten trekke i ca. 30 minutter.

Skjær opp grønnsakene i litt store biter. Legg i squash, gulrøtter, paprika og kyllingkjøtt. Kok videre i 5-10 minutter. Ha i tomatene til slutt og la dem bli varme. Kok couscous etter anvisning på pakken. Legg den på et stort fat og lag en fordypning i midten. Legg kjøtt- og grønnsakblandingen i fordypningen. Pynt gjerne med litt frisk koriander.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen