Dagens rett

Couscous Marrakesh

I dagens middagsforslag er både kylling- og lammekjøtt ingredienser i samme rett. Franskmenn er særdeles familiære med couscous, men her hjemme har den ikke oppnådd den samme populæritet. Til denne retten passer den imidlertid som et skudd - sammen med en nydelig spanjol i glasset.

Dersom du ikke får tak i couscous kan du gjerne benytte deg av ordinær ris.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Couscous Marrakesh

Antall porsjoner

4

Ingredienser

3 kyllingfileter
200 g benfritt lammekjøtt
2 løk
2 ss olje
1 ts salt
½ ts koriander
½ ts chilipepper
½ g safran
½ ts støtt spisskummen
4 dl vann
½ squash i skiver
2 gulrøtter
1 grønn paprika
2 tomater

Fremgangsmåte

Skjær kylling- og lammekjøttet i 3 cm store terninger. Skjær løken i tynne båter. Varm olje i en panne og ha i kyllingkjøttet. Stek til det er jevnt hvitt. Ta opp kjøttet. Stek lammekjøttet til det er jevnt brunt. Legg i løk og krydder og stek videre et par minutter. Hell over vann og la gryten trekke i ca. 30 minutter.

Skjær opp grønnsakene i litt store biter. Legg i squash, gulrøtter, paprika og kyllingkjøtt. Kok videre i 5-10 minutter. Ha i tomatene til slutt og la dem bli varme. Kok couscous etter anvisning på pakken. Legg den på et stort fat og lag en fordypning i midten. Legg kjøtt- og grønnsakblandingen i fordypningen. Pynt gjerne med litt frisk koriander.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen