Dagens NM-oppskrift: Kamskjell og kongereker med linsepuré

En delikat og spennende rett er sendt inn av Sif fra Deknepollen til NM for amatørkokk.

Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2008 .
 
Send inn din beste oppskrift som inneholder både fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Kamskjell og kongereke med linsepuré

Antall porsjoner

4

Ingredienser

16 kongereker
12 kamskjell

4 dl linser
1 løk
1 dl hønsebuljong
litt olivenolje
ca 2 dl fløte
persille
salt
pepper
1 gul paprika

litt parmesan

16 asparges

Fremgangsmåte

Rens aspargesen og kok de i godt saltet vann til de har en god tyggemotstand (ca 3 minutter). Ha over i iskaldt vann.

Kok linser slik det står på pakken. Men tilsett hakket løk og krydder. Ha i gul paprika mot slutten av tilberedningstiden.

Ta de ferdig kokte linsene i en gryte og purer de med en stavmikser mens du sper med hønsebuljong og fløte.

La gryten stå på svak varme mens du tilbereder kamskjell og kongereker.

Rens kongereker og kamskjell. Stek kamskjellene på høy varme i litt olje til de har fått en fin stekeskorpe på den ene siden. Snu de og tilsett godt med smør og trekk stekepannen til side.

Stek kongerekene på høy varme til de er dyprøde, salte og pepre.

Ha godt med smør i en panne og stek opp aspargesen, salte og pepre.

Legg puréen på tallerkenen. Legg på kamskjell og reker, så asparges og til slutt riv litt parmesan på toppen.

Sendt inn av

Foto: Mikkel Moxness

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
NM for amatørkokk 2008
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn: Den skal bestå av fisk og/eller skalldyr , og den skal inneholde ett eller flere meieriprodukter .
 
Det er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
 

Slik gjør du
• Les først gjennom konkurransereglene som du finner her (klikk)
 
• Skriv inn oppskriften i påmeldingsskjemaet som du finner her (klikk). Pass på at alle feltene er fylt ut.

Påmelding senest fredag 6. juni 2008
Meld deg på / send inn din oppskrift her:

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen