Dagens NM-oppskrift: Lardo-scampi - høy øy på gøy

Gjør som Kristin fra Asker og send inn din beste oppskrift til NM for amatørkokk.
Redaksjonen
06 Juni 2008 - 09:00

Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2008.
 
Send inn din beste oppskrift som inneholder både fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Lardo-scampi - høy øy på gøy

Lardo-scampi - høy øy på gøy

Fremgangsmåte

Kok villris etter anvisning på pakken, denne skal senere blandes med fennikelkremen.
 
Lag fennikelkrem ved å rense og dele opp fennikel, koke den sammen med fennikelfrøene i fløten til fennikelen er mør. Mos deretter med stavmikser, og smak til med hvitløkspulver, salt og parmesan.
 
Rett før servering varmes kremen opp og risen tilsettes.
 
Appelsinsaus:
Press appelsiner, mål opp mengden. Smak og tilsett evt. sukker, det skal smake søtt og godt. Kok opp og jevn med maizena (mengde avhenger av mengde saft, se på pakken). Sett til avkjøling.
 
Basilikumsjø:
Kok opp fiskebuljong og crème fraiche, kok litt ned (til ca 6 dl), kjør i blender med basilikumen til fin, jevn blanding. Rett før servering varmes denne opp.
 
Toast:
Rist 4 store, tynne loffskiver. Del hver skive i fire slik at du får fire spisser til hver.

La scampiene få et raust magebelte av lardo, og grill dem hurtig på utegrill eller grillpanne.

Lag en mur av fennikkelrisen som en sirkel midt på tallerkenen. Midt i sirkelen legges/stikkes scampi og toastbiter.
 
Rundt det hele skjees basilikumskummet. Appelsinsausen stripes over scampi og toast. Til slutt pulveriseres litt kaffepulver og drysses forsiktig over, bare en anelse.
 

Sendt inn av Kristin Valle, AskerOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her