Dagens NM-oppskrift: Saltbakt uer med trøffelbrokkoli

Vigleik fra Bodø har sendt inn sin beste oppskrift til NM for amatørkokk. Bli med du også.

Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2008 .
 
Send inn din beste oppskrift som inneholder både fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Saltbakt uer med potetmos og trøffelbrokkoli

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 hel uer
Grovsalt
1 hvitløk
1 purreløk
1 eple
2 ts smør
4 store poteter
En bunt brokkoli
2 pk kremfløte
1 boks krepsehaler i kraft

Trøffelolje
Salt
Pepper/sitronpepper
Gastromat
Sukker
Limesaft

Fremgangsmåte

Rens fisken, skrap av løse skjell. Strø litt salt og pepper i buken, og fyll med finhakket hvitløk, purreskiver og epleterninger. Legg inn et par ts smør sammen med fyllet.

Dekk en stekeplate med aluminiumsfolie, og strø et dekkende lag grovsalt over. Legg fisken på siden oppå saltet, og dekk så hele fisken med salt.

Dusj saltet lett med en sprayflaske med vann. Sett inn stekeovnen på 225 grader i en halv time.

Kok potetene. Varm en pakke kremfløte til kokepunktet. Skrell potetene, og kjør i hurtigmikser og spe med fløten til konsistensen blir tykt kremaktig. Smak til med salt og pepper.

Damp brokkolien, gjerne i dampkjele over potetene for å spare energi. Kjør brokkolien i hutigmikser, tilsett litt av den varme fløten, noen dråper trøffelolje, salt og pepper.

Skal du slå på stortromma kan du bruke ekte trøffel, del opp i mindre biter før den kjøres sammen med brokkolien.   

Hell kraften av krepsehalene i en kjele og kok opp. Tilsett ca en halv pakke fløte, og kok inn til sausen er passe tykk. Smak til med Gastromat, justér med litt sukker og limesaft. Tilsett krepsehalene før servering.

Ta fisken ut av ovnen, brekk av saltlaget, og skjær porsjonsbiter av sidestykkene.

Legg fiskestykkene på varme tallerkener, spre brokkolimoussen med en skje i en bue langs siden av hver tallerken. Den klare grønne fargen gir en spennende kontrast til den hvite fisken.

Legg opp potetmosen med en kremsprøyte med stjerneformet tut. Hell sausen forsiktig over fiskestykkene. Vel bekomme!

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
NM for amatørkokk 2008
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn: Den skal bestå av fisk og/eller skalldyr , og den skal inneholde ett eller flere meieriprodukter .
 
Det er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
 

Slik gjør du
• Les først gjennom konkurransereglene som du finner her (klikk)
 
• Skriv inn oppskriften i påmeldingsskjemaet som du finner her (klikk). Pass på at alle feltene er fylt ut.

Påmelding senest fredag 6. juni 2008
Meld deg på / send inn din oppskrift her:

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen