Dagens rett

Denne oppskriften på bakt grønnsakssuppe må du rett og slett prøve

Det er utrolig hvor mye smak du får ut av noen gulrøtter, litt gresskar og kålrot.

Når du baker  rotgrønnsakene, får du ut mer av den naturlige sødmen som kommer av at stivelsen omdannes. Dermed kan du lage suppe helt uten bruk av annen type sødme - som melk, smør eller fløte. Hvis det skulle være et poeng. 

Parmesankrutongene bidrar med ekstra smaksfylde og tyggemotstand.

Se våre andre oppskrifter med krutonger

Siden denne suppeoppskriften kommer med smaksgaranti, kan det lønne seg å lage dobbel porsjon. Overskuddet kan dessuten fryses, men holder seg uten problem mange dager i kjøleskapet.  

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Bakt grønnsakssuppe med parmesankrutonger

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Suppe:
1 flaskegresskar (butternut squash)
2 gulrøtter
1/3 kålrot
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts krydderblanding (like deler paprika, koriander og spisskummin)
1 god klype salt og nykvernet pepper
2 ss finhakkete friske urter (f.eks. salvie, basilikum)
7,5 dl kraft (grønnsakskraft eller kyllingkraft – buljongterning kan også brukes)

finrevet parmesan 

Parmesankrutonger:
1 liter daggammelt lyst brød i terninger
3 ss god olivenolje
3 ss revet parmesan
2 fedd knust hvitløk
1 ss finhakket urteblanding (oregano, persille, salvie, basilikum)

 

Fremgangsmåte

Suppe:
Sett ovnen på 200 grader. Kutt grønnsakene i terninger og hvitløk i tynne skiver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp oljen over. Dryss krydderet og litt salt og nykvernet pepper på toppen. Bak i ca 30 minutter. Dryss urtene over og bland godt. Ha grønnsakene i en blender og tilsett en tredel av kraften. Når pureen er jevn, helles den over i en kjele sammen med resten av kraften. Kok opp og la trekke i minst 5 minutter. smak til med salt og pepper. 

Parmesankrutonger:
Sett ovnen på 180 grader. Bland brødterningene med de andre ingrediensene i en bolle. Fordel dette på et stekebrett med bakepapir. Etter 10 minutter er krutongene klare. De skal være sprø, men ikke helt tørre og selvsagt ikke brent. Avkjøl. Krutonger kan oppbevares i en plastboks i en uke. 

Servering:
Fordel suppe i dype tallerkener. Ta en god neve med krutonger oppi og riv parmesan på toppen. 

 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen