Suppe:
Sett ovnen på 200 grader. Kutt grønnsakene i terninger og hvitløk i tynne skiver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp oljen over. Dryss krydderet og litt salt og nykvernet pepper på toppen. Bak i ca 30 minutter. Dryss urtene over og bland godt. Ha grønnsakene i en blender og tilsett en tredel av kraften. Når pureen er jevn, helles den over i en kjele sammen med resten av kraften. Kok opp og la trekke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Parmesankrutonger:
Sett ovnen på 180 grader. Bland brødterningene med de andre ingrediensene i en bolle. Fordel dette på et stekebrett med bakepapir. Etter 10 minutter er krutongene klare. De skal være sprø, men ikke helt tørre og selvsagt ikke brent. Avkjøl. Krutonger kan oppbevares i en plastboks i en uke.
Servering:
Fordel suppe i dype tallerkener. Ta en god neve med krutonger oppi og riv parmesan på toppen.
Se våre andre oppskrifter med krutonger
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev