Dagens rett

Bedre sommermat får du ikke

Spekeskinke og vannmelon er ikke bare utrolig godt på en varm dag. Det er også en såre enkel og kjapp middag.

Med salat og godt brød til, eller også de søte nypotetene, er måltidet fullverdig.

Flere gode oppskrifter med spekemat finner du her

Bruk vannmelon i drinker, på grillen og i salaten - se bare her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Spekeskinke med vannmelon

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

200 g spekeskinke
½ vannmelon
150 g fetaost naturell
10 blad frisk mynte, revet

evt marinade til vannmelonen

Fremgangsmåte

Del vannmelonen i trekantskiver, skjær av det grønne skallet og legg skivene på et fat.

Strø over fetaost og revet ferske mynteblader. Legg spekemat rundt på fatet sammen med vannmelonen.

Smaken av vannmelon er søt og svært forfriskende og passer utmerket sammen med salt spekemat. Denne retten er en perfekt appetittvekker i sommervarmen, enten som en forrett før grillmaten eller som snacks på stranden.

Tips:

For enda mer smak, mariner vannmelonbitene i en blanding av 2 ss sitronsaft, 1/2 ss honning, 1/2 ts spisskummin og 1 knivsodd cayennepepper eller chilipulver. La stå i minst 10 minutter.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen