Dagens rett

Begynn med tilbehøret - det setter fart på matlysten

De bakte potetene med norzola og chili trives godt sammen med de fleste kjøttslag. Pass på å bake ekstra mange.

Bakte poteter er alltid populært, både som tilbehør til grillmaten eller som en smårett. 

Her er andre forslag til fyll til potetene

Her bestilller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Bakt potet med norzola og chili

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

8 store bakepoteter
4 ss olivenolje
salt og chilikrydder
1 rød paprika i terninger
2 tomater i terninger
1 rødløk i terninger
100 g smuldret norzola

friske urter (f. eks. rosmarin, basilikum, timian) til pynt

Fremgangsmåte

Vask potetene godt og del dem på langs.

Ha potetene i en ildfast form og sprinkle over oljen. Krydre med salt og chilikrydder, og vend rundt slik at olje og krydder er jevnt fordelt over potetene.

Legg potetene slik at snittflaten er opp. Stek potetene i ovn på 200 grader til de er møre (ca 20 min).

Bland sammen paprika, tomat, rødløk og ost. Fordel blandingen på potetene og gratinér i ovn på 225 grader til osten er litt smeltet.

Dryss over krydderurter og server.

Tips: Denne potetretten smaker godt til kraftige kjøttretter eller er deilig som en smårett i seg selv.

 

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen