Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass.

Det er ikke rart at blåskjell er manges favoritt, for de kan smaksettes  med nær sagt hva som helst.

Dessuten er blåskjell en rett som er enkel, utrolig rask og hvor alt kan lages i en gryte - perfekt for midtukemiddagen.

Se en av de andre lekre rettene med blåskjell

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Blåskjell med mørkt øl

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 kg blåskjell
1 dl vann
1 ss olje
1 liten løk, finhakket
1 stilk stangselleri, finhakket

2½ dl mørkt øl, f.eks. bokkøl eller juleøl i sesong
2 ss smør
1 krydderbukett (laurbærblad, persille og timian)
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skyll blåskjellene i kaldt vann, og skrap løs eventuelle byssustråder og rur fra skjellene.

Kontroller at alle skjellene er lukket, åpne skjell er døde og skal kastes.

Ha olje i en stor tykkbunnet kjele og fres løken og stangsellerien over høy varme til blank men uten at det tar farge. Legg i alle blåskjellene og ha i vannet. Legg på lokk og sett over sterk varme.

Kok skjellene til de har åpnet seg - ca 4 minutter. Rist på kjelen et par ganger for å sikre jevn koking.

Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg. Legg lokk over skjellene slik at de holder seg varme mens du lager sausen.

Ha ølet i kjelen sammen med blåskjellkraften og krydderbuketten. Kok opp, og kok ut kullsyregassen. Rør smøret inn i kraften - litt om gangen.

Smak til med salt og pepper, og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.

Lekre retter med blåskjell

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen