Dagens rett

Ble det ikke tyrkiaferie i år, er dette trøsten

Om du som mange andre valgte bort Tyrkia i sommer, vil denne oppskriften vekke gode minner fra andre ferieturer til de østlige middelhavslandene.

Duften av krydret kjøtt på spyd som godgjør seg på grillen er for mange en av de viktigste ferieassosiasjonene. Men mange har valgt bort denne opplevelsen i år av ulike grunner, men mest fordi det føles utrygt å reise, og i sær til Tyrkia. 

Men smaken av sommerferie vil vi ha med oss uansett hvor vi befinner oss. Og når som helst. 

For grilling er ikke bare forbeholdt helgen, og disse grillspydene er ekstra rask hverdagsmat. For at det skal gå enda raskere, kan du blande farsen kvelden i forveien. Da er maten på bordet i løpet av et kvarter. Og føler du ikke for å fyre opp grillen, kan du bruke stekepannen.

Her er noen andre oppskrifter inspirert av Tyrkia

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 
 

Tyrkisk kebab

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

800 g kjøttdeig, lammedeig eller familiedeig
1 løk
2 fedd finhakket hvitløk
4 ss finhakket bladpersille eller koriander
1 ts paprikapulver
1 ts malt spisskummen
½ ts kajennepepper
1 ts salt
½ ts pepper
8 grillspyd av metall eller tre

Fremgangsmåte

Bløtlegg grillspyd av tre i minst ½ time.

Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. ½ time.

Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.

Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.

Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og en god tomatsalat.

Kebab med kvernet kjøtt er vanlig i østlige Middelhavsland. Lages vanligvis av lam, men kjøttdeig eller familiedeig kan brukes i stedet. Ikke bruk karbonadedeig, det blir fort tørt.
 
 
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre er det lurt å bruke to stykker til hvert spyd da kebabene er lettere å snu på grillen.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen