Dagens rett

Brokkolisuppe blir et festmåltid med denne oppskriften

Kombinasjonen av kremet suppe og salte reker er knallgod. Du trenger bare litt brød ved siden av.

Selv om brokkoli er tilgjengelig hele året, smaker den ekstra godt på denne tiden. Men de gode smakene må tas vare på helt til tallerkenen. Det er særlig viktig å tenke på med brokkoli som lett blir overkokt. En smule utfordrende all den tid suppe nettopp er velkokt. Men følger du oppskriften, bør du lykkes. 

Se våre andre oppskrifter på brokkolisuppe

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Brokkolisuppe med reker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2-3 sjalottløk
1 potet
200 g brokkoli
50 g spinat
1 l grønnsakskraft (evt fra buljong)
salt og pepper etter smak
2 dl matfløte
100 g reker uten skall (200 g med skall)
1 ss svarte sesamfrø
1 ss hakket tørket tomat
frisk timian
salt og pepper
 

Fremgangsmåte

Skrell løk og poteter og del i terninger. Del brokkolien i mindre biter.
 
Kok opp grønnsakbuljongen og ha i potet og løk. Tilsett brokkolien etter 5 minutter. Kok opp igjen. Og spinaten etter 4 minutter. La koke ytterligere 2 minutter til.
 
Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og tilsett matfløte. La suppen få et oppkok.
 
Smakt til med salt og pepper. 
 
Legg kokte og skrelte reker, ristete svarte sesamfrø, hakket tørket tomat og frisk timian på toppen.  Drypp gjerne litt rømme over. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen