Dagens rett

By på en ekte spansk paella

Ay caramba, paella er tingen for alle som ikke klarer å velge mellom sjømat og kjøtt. Her får du nemlig begge deler.

Mange nøyer seg med å spise paella når de er på ferie i Spania. Men det er det ingen grunn til, for med gode råvarer og denne oppskriften kan du også blir en paellamester.

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Paella på spansk vis

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 stor kylling
2 løk
3-4 fedd hvitløk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 ½ dl olivenolje
2 ts salt
1 ts grovmalt pepper
400 g ris
½ g safran (eventuelt 1 ts gurkemeie)
8 dl hønsebuljong
2 dl hvitvin
12 ferske blåskjell
8-10 scampi
½ kg reker
noen kreps
litt frisk timian

Fremgangsmåte

Del kyllingen i 8 biter, krydre med salt og pepper.

Hakk løken, press hvitløken og skjær paprikaene i strimler.

Varm oljen i en vid panne. Brun kyllingbitene, ta dem opp når de har fått fin farge.

Fres løk, hvitløk og paprika. Ta det opp.

Fres risen i resten av oljen. Ha i safran (eventuelt gurkemeie, men smaken blir ikke den samme), buljong og hvitvin.

Småkok ris og kylling ca 20 minutter. Damp blåskjellene i ca 5 minutter til de åpner seg.

Skrell scampiene og stek dem i litt olje til de får en fin, rosa farge.

Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele reker og kreps. Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener. Pynt med frisk timian.

Flere sjømatretter med ris

Tips: For å få den sprø, lysebrune stekeskorpen, socarrat, start med en rykende varm panne for så å senke temperaturen gradvis under tilberedningen.

Sendt inn av

Foto: Margaret de Lange

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen