Dagens rett

By på en lekker rett med kveite

Med så gode råvarer som i denne oppskriften må det blir godt.

Kveite er en av de beste fiskesortene og jordskokk utkonkurrerer det meste som gror nedi jorda. Dermed er det dukte for et veritabelt festmåltid. 

La deg inspirere av en av de andre oppskriftene med kveite

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Pannestekt kveite med jordskokkpuré og spekeskinke

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g  kveitefilet, uten skinn og ben
solsikkeoljesmør
salt og pepper

Jordskokkpuré
400 g  jordskokk
2 dl  fløte
1 ss  smør
salt
sitron

Beurre blanc med nøtteolje
1 stk  sjalottløk
1,5 dl  hvitvin
2 ss  fløte
100 g smør
2 ss valnøttolje
4 skiver spekeskinke
sitron
salt og pepper

Til servering:
ruccolasalat
parmesanost

Fremgangsmåte

Skjær kveiten i serveringsstykker. Varm opp en panne og ha i olje.

Legg fisken i pannen og stek på den ene siden til du ser at fisken er ferdig ca 2/3 opp på siden.

Tilsett litt smør, la det bli varmt i pannen og øs det så over den rå fisken slik at den blir gjennomvarm.

J ordskokkpuré
Skrell jordskokkene og legg dem i sitronvann slik at de ikke blir brune.

Kok jordskokkene møre i vann og mos dem med fløte og smør i en blender eller med stavmikser.

Smak til med salt og litt sitron.

Beurre blanc med nøtteolje
Kok inn finhakket sjalottløk og hvitvin til sirupkonsistens.

Tilsett fløte og visp inn terninger av kaldt smør, litt etter litt. Pass på at det ikke koker, for da vil sausen skille seg.

Smak  til med nøtteolje, salt, pepper og sitron.

Legg  en skive spekeskinke på tallerkenene. Legg over jordskokkpuré og legg fisken på toppen. Legg beurre blanc rundt.

Bland litt ruccolasalat med revet parmesan, sitron, olivenolje, salt og pepper, og legg på fisken.

Tips: Fisken gjerne fisken i saltlake i ti minutter før du steker den, da blir den enklere å ha med å gjøre og den blir skikkelig saftig. 1 dl salt til en liter vann. Tørk godt av fisken før den stekes.

• Kveite for enhver anledning

Feststemte oppskrifter med kveite

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen