Dagens rett

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Ekte kalvekjøtt skal det være i en schnitzel, men det er selvsagt mulig å lage schnitzelen med svinekjøtt. En saftig ung og frisk norditaliensk vin er supert drikkefølge. Eller hvorfor ikke en hvitvin eller et øl. Du finner drikkeforslagene i oppskriften.

Les om den ekte wienerschnitzelen her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kalveschnitzel

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300-400 g kalvekjøtt av flatbiff
3-4 ts honningsennep (eller annen sennep)
8 laurbærblad
salt og pepper
2 ss olje
 
1 ts honningsennep
1 dl tørr hvitvin (eller kalvekraft)
1 ss smør

Fremgangsmåte

Beregn to tynne (ca 1 cm) biffskiver til hver person.

Bank schnitzlene flate med bredsiden av en kniv eller biffbanker. Smør sennep på begge sidene av kjøttstykkene, og legg et par laurbærblad på hver side. Strø på salt og pepper.

Varm olje i stekepanna, legg schnitzlene i og stek i ca 2-3 minutter på hver side. Ta de så ut av stekepanna, og hold de varme under et lokk.
 
Slå hvitvin i stekepanna, tilsett sennep, og la dette få et oppkok. Rør inn smør i sausen, og hell denne over schnitzlene ved servering.
Serveres med en god tomatsalat ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tomatsalat

Antall porsjoner

2

Ingredienser

2 store tomater
2 skiver rødløk, finhakket
5-6 basilikumblader
2 ss sitronsaft
salt
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Skjær tomatene i små biter, bland med løk og revne basilikumblader. Rør i sitronsaft, salt og pepper. La det stå og trekke mens kjøttet stekes.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen