Dagens rett

By på nydelig fiskesuppe med sesongens beste råvare

Nå er skrei å få tak i overalt. Og med denne oppskriften blir det fest på en tirsdag.

Skreisesongen er årets høydepunkt for alle fiskeglade. Vi har verdens beste fisk og skalldyr her i Norge, og det er nå på vinteren at de er på sitt aller beste.

Den flotte faste skreifileten kommer ekstra godt til sin rett når den serveres oppå en smaksrike fiskesuppe som i denne oppskriften.

Her finner du flere oppskrifter med torsk og skrei

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fiskesuppe med små grønnsaker og skrei

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

35 minutter

Ingredienser

½ fennikel, i tynne strimler
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 hele stjerneanis
olivenolje
2 dl hvitvin
1 l fiskekraft
4 dl kremfløte
2 ss smør
300-400 g skreifilet i store terninger
150 g blandede grønnsaker (gulrot, selleri, fennikel) i fine strimler
salt, pepper

Fremgangsmåte

Surr sjalottløk, hvitløk, fennikel og stjerneanis i litt olje til grønnsakene mykner. De skal ikke bli brune. Hell på hvitvin og la den koke nesten helt inn.

Tilsett fiskekraft og fløte og la suppen koke til den tykner og mengden er redusert til ca. 1 liter.

Smak suppen til med salt og pepper og ta opp stjerneanisen. Mos suppen i food-processor og sil den. Varm den og rør inn kaldt smør.

Legg i fisketerningene og grønnsakene og la suppen trekke til alt er mørt.  Server suppen rykende varm med nybakt brød til.

Flere deilige supper

Oppskrifter med torsk og skrei

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen