Dagens rett

Bygg et tårn av pannekakene

Alle elsker pannekaker, og dagens oppskrift er en drøm i så måte. Kjøttsausen gjør at de blir til mat som metter alle mager.

Denne kjøttsausen kan selvfølgelig også brukes med pasta eller i vanlig lasagne. Hvorfor ikke lage en større porsjon og fryse ned, så har du til neste gang lysten på salte pannekaker blir faretruende stor.

Her er enda flere gode oppskrifter på pannekaker

Det er selvfølgelig ikke noe i veien for å bruke din egen kjøttsausfavoritt til dette fabelaktige pannekaketårnet.

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pannekaketårn

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Pannekakerøre:
2 dl hvetemel
6 dl melk
½ ts salt
3 egg
2 ss margarin til steking
Kjøttsaus:
300 g kjøttdeig
1 løk
1 ss olje
2 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk
1 ts salt
¼ ts pepper
1 ts tørket oregano
1 dl vann
Hvit saus:
4 dl melk
2 ss hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
3 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

Pannekakerøre:
Hell hvetemel i en bolle. Tilsett litt melk om gangen og rør godt. Rør til slutt inn egg og salt.

La røren hvile mens du lager kjøttsaus og hvit saus.

Kjøttsaus:
Hakk løken. Varm olje i pannen og stek løken forsiktig.

Brun kjøttdeigen og tilsett tomatpuré. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen.

La kjøttsausen småputre til sausen tykner, ca 15 min.

Sett stekovnen på 220 grader.

Hvit saus:
Varm opp 3 dl melk. Shake resten av melken sammen med melet (syltetøyglass har tett lokk) og rør dette i melken.

Kok opp og smak til med salt og pepper. Tilsett 2/3 deler av osten.

Pannekaketårnet:
Stek pannekakene. Legg sammen tårnet på et ildfast fat eller i en ildfast form.

Først pannekake så kjøttsaus og hvit saus, til alt er brukt opp og tårnet er passe høyt. Dryss til slutt på resten av osten.

Sett pannekaketårnet lavt i ovnen ved 220 grader i ca 10 minutter, til osten er gyllen.

Flere pannekakeoppskrifter

Tips: Det smaker godt med en frisk, grønn salat til.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen