Dagens rett Hytteburger

(Bilde: Matprat/Eva Brænd)

Denne burgeren gjør hytteturen ekstra god

Saftig burger med soppstuing, bacon og tyttebær smaker det hyttetur av.

Sørg bare for å ha kjøpt inn nok, for disse burgerne kommer til å gå unna. Ikke minst hvis du velger å bake burgerbrødene selv. De kan selvsagt bakes på forhånd og fryses ned. Alltid kjekt å ha i fryseren. Samtidig som at de løfter burgermåltidet sammenlignet med kjøpebrød.

Se våre andre oppskrifter på burgere 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hytteburger

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
1 ts pepper
½ dl vann
2 ss margarin 
12 friske sjampinjonger 
1 ½ finhakket løk
3 ss olje
8 ss seterrømme
6 knuste einebær
½ ts salt
½ ts pepper
8 blader hjertesalat
12 skiver bacon
½ finstrimlet purre
4 ss tyttebærsyltetøy
4 hamburgerbrød

Fremgangsmåte

Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

Del deigen i fire. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

Lag soppstuing ved å steke sopp og løk i olje, tilsett rømme og einerbær. La surre i et minutt og smak til med salt og pepper.

Stek bacon og legg til avrenning på kjøkkenpapir.

Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side

Varm opp de hjemmelagde hamburgerbrødene og fyll med salat, soppstuing, burger, bacon, purreløk og tyttebærsyltetøy.

Med gode råvarer som kjøttdeig, sopp, bacon og tyttebær blir dette en smaksbombe man blir glad av å spise. Enkelt og greit!

Server noen av disse gode potetene ved siden av

Sendt inn av

Foto: Matpra/tEva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen