Dagens rett

Denne farge- og smaksrike gryteretten kommer du garantert til å lage mer enn en gang

Her får alle sansene sitt: Både farger og duft får tennene til å løpe i vann. Og smaken sitter.

 Selv om kjøtt (og sjømat) er veldig vanlig i thaimenyen, finnes det også mange rene grønnsaksretter.

 Denne lettlagete gryten har masse god smak - helt uten kjøtt. 

Lag gjerne en ekstra stor porsjon, for den holder seg veldig godt i kjøleskapet gjennom hele uken. 

Prøv en av de andre thaiinspirerte oppskriftene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Foto: Matprat.no

Vegetarisk thaigryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 løk i båter
2 båter finhakket hvitløk
4 ss rød karripasta
2 boks kokosmelk
1 boks hermetisk cherrytomat (á 400 g)
400 g gresskar i terninger
2 boks hermetiske linser
1 boks hermetiske kikerter
1 grønn paprika
4 vårløk
1 ss sukker
skall av 1 lime
1⁄2 bunt grovhakket frisk koriander 

300 g jasminris

Fremgangsmåte

Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og hermetiske cherrytomater.

Det kan være stor forskjell på styrken av karripastaen. Tåler du ikke så sterk mat, kan det være lurt å tilsette litt karripasta først, og heller ha i mer etterhver om du ikke syns det ble stekt nok.

Ha i terninger av gresskar. Småkok gryten i 8-10 minutter. Dersom du har tørket kaffirlimeblad kan du tilsette et par blader sammen med væsken. Kok ris i en kjele med vann etter anvisning på pakken.

Åpne bokser med linser og kikerter. Hell dem over i en sikt, og skyll dem godt under kaldt vann. La vannet renne godt av og tilsett linser og kikerter i gryta.

Rens paprika og vårløk, og skjær dem i biter. Ha paprika- og vårløkbiter i gryta sammen med sukker og limeskall. La gryta koke 2-3 minutter slik at alt blir gjennomvarmt. Smak til med soyasaus.

 

Dryss over grovhakket koriander rett før servering. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen