Dagens rett Sennep- og persillefylt lammestek

Denne lammesteken må du bare lage

Lam hører påsken til. Og det mest klassiske du kan diske opp med er lammestek. Denne oppskriften er enkel å lykkes med og tilbehøret kan varieres etter hva du har i huset.

Det er ikke bare om høsten vi kan fråtse i det ferske lammekjøttet. Også til påske tilbys nyslaktet lam. Påskens største høydepunkt er da også lammesteken. 

Flere lekre lammeretter finner du her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sennep- og persillefylt lammestek

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

1 benfri lammestek
2 ss grov sennep
1 ss honning 
2 ss hakket bladpersille
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
 
800 g partypotet
2 ss olivenolje
1 ss paprikapulver
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
 
Stekt sopp:
12 friske sjampinjong
1 ss margarin
1 ss salt
¼ ts pepper
 
Gratinert fennikel:
 2 fennikler delt i to
1 l vann
100 g parmesan
 
Saus:
 2 sjalottløk
½ ts salt
1 ss margarin
1 dl soyasaus
2 ss grov sennep
2 ½ dl matfløte

Fremgangsmåte

Sennep, honning, persille, salt og pepper blandes og smøres på innsiden av steken. Rull sammen og knyt igjen steken med bomullstråd, sett i et steketermometer.
 
Vask potetene og legg dem i en ildfast form. Ha over olje og krydder og stek potetene sammen med steken på 200 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 63 grader (rosa). La kjøttet hvile i minst 15 minutter pakket i folie før du skjører det opp.
 
Kjøttet kan også stekes på lavere temperatur, men da må du gi potetene litt ekstra steking med høyere varme mens kjøttet hviler.
 
Tilbehør:
Soppen stekes rett før servering. Fennikel deles i to og kokes 5 minutter i saltet vann. Ha på parmesanost på snittflatene og stek i ovnen, mens kjøttet hviler.
 
Sausen lages ved å frese finhakket sjalottløk raskt i smør. Ha i sennep og væske og la sausen småkoke til den tykner litt. Ha i sjyen fra steken i sausen.
 
Tips: Det er mange muligheter når det gjelder fylling av lammestek. Lam har en kraftig smak som passer perfekt til sennep, uten at sennepen stjeler all smaken. Sammen med persille har du en nydelig smaksrik lammestek.
 
Mange vil nok si at 63 grader er lite for en lammestek, men kjernetemperaturen stiger med ca fem grader når kjøttet får hvile.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen