Dagens rett

Denne paien har en hemmelig ingrediens

Blåmuggost er kanskje ikke så hemmelig, men definitivt en undervurdert ingrediens. Denne oppskriften gir ekstra godt resultat.

Blåmuggost er en flott ingrediens som gjør seg veldig godt i pai, men husk at mange av disse ostene er veldig salte. Det kan med andre ord være lurt å tenke seg litt om før du tar frem saltkaret.

Vi har mange andre knallgode paioppskrifter 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pai med skinke og blåmuggost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

Paibunn:
150 g meierismør (mykt)
3 dl hvetemel
2 ss vann
Paifyllet:
125 g ganske snill blåmuggost (for eksempel Norzola eller Selbu Blå)
3  egg
3 dl matfløte
1  purreløk eller en liten bunt vårløk
150 g skinke røkt, i terninger

Tips: Du kan også kjøpe ferdig paibunn hvis du har dårlig tid eller ikke får det helt til. I så fall følger du anvisningen på pakken.

Fremgangsmåte

Til denne paioppskriften, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.

Paibunn:
Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Pakk inn deigen og legg den kjøling i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.

Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Avkjøl.

Sett ned ovnstemperaturen til 200 grader.

Paifyllet:
Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg.

Vask purren godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk finsnitter du den.

Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.

Stek midt i ovnen i 200 grader i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg og paien er gyllen.

Tips: Denne paien smaker enda bedre med en frisk salat ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen