Dagens rett

Denne paien har en hemmelig ingrediens

Blåmuggost er kanskje ikke så hemmelig, men definitivt en undervurdert ingrediens. Denne oppskriften gir ekstra godt resultat.

Blåmuggost er en flott ingrediens som gjør seg veldig godt i pai, men husk at mange av disse ostene er veldig salte. Det kan med andre ord være lurt å tenke seg litt om før du tar frem saltkaret.

Vi har mange andre knallgode paioppskrifter 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pai med skinke og blåmuggost

Fremgangsmåte

Til denne paioppskriften, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.

Paibunn:
Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Pakk inn deigen og legg den kjøling i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.

Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Avkjøl.

Sett ned ovnstemperaturen til 200 grader.

Paifyllet:
Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg.

Vask purren godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk finsnitter du den.

Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.

Stek midt i ovnen i 200 grader i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg og paien er gyllen.

Tips: Denne paien smaker enda bedre med en frisk salat ved siden av.

Flere oppskrifter med blåmuggost

Flere oppskrifter med pai

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen