Dagens rett

Denne paien inneholder høstens godsaker

Og det uten noen form for kjøtt. Og helt uten at det går på bekostning av smaken. Bare prøv.

Så godt som rotgrønnsaker smaker akkurat nå trenger du faktisk ikke noe mer for å lage en himmelsk pai som denne.

Se våre andre oppskrifter på pai

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pai med revne rotgrønnsaker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Paibunn:
60 g smør
1 ½ dl mager kesam
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
3 ss vann

Eggestand:
4 egg
1 ½ dl melk
1 ½ dl mager kesam
½ dl reven mozzarella
salt og pepper

Fyll:
3 dl reven gulrot
3 dl reven knollselleri (sellerirot)
3 dl reven kålrot 

Til grønnsakpynten:
1 ts sitronsaft
1 ts rapsolje
flaksalt

Fremgangsmåte

Paibunn:
Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor. La maskinen gå i ca. 2 minutter. til deigen er rørt godt sammen. Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose. Kjevle deigen mellom to bakepapir, bruk gjerne litt mel hvis deigen er litt klissete. Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen, spesielt langs kanten. Skjær av overskuddet med en skarp kniv. Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.

Eggestand:
Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella. Smak til med salt og pepper.

Fyll:
Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt.

Siste finish:
Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet. Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Foto: Frukt.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen