Dagens rett

Denne pastaretten sparker skikkelig fra

Linguini med reker ser riktig så uskyldig ut, men chilien og krydderet gjør sitt for denne superenkle oppskriften.

Pasta blir vi aldri lei, ikke minst fordi det er så mange måter å variere rettene på og fordi det finnes så mange ulike pastatyper og -former.
 
 
Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Linguini med reker i chili

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

300 g linguini
3 ss olivenolje
1 rød chilipepper, renset og finhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
3 cm frisk ingefær, skrelt og revet
250 g store, rensede reker

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Varm oljen i en panne og fres chilipepper, hvitløk og ingefær i 3 - 4 minutter. Bruk middels varme så krydderet ikke blir brent.

Ta stekepannen av varmen og vend inn rekene. Sil kokevannet fra pastaen og rør inn rekene med den krydrete oljen.

Server pastaen varm med godt brød til, eventuelt også en skål med revet parmesan.

Tips:

Linguini er smal båndspagetti som passer godt som en smårett. Dersom du ikke finner linguini, kan du benytte spagetti eller tagliatelle.

Alt om pasta

De beste pastaoppskriftene

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen