Dagens rett
(Bilde: Anders Martinsen)

Denne salaten smaker fortreffelig på årets første mandag

Brokkoli, rødkål, fetaost og bacon er en innertier-kombinasjon. Her er oppskriften.

Brokkoli - særlig den økologiske - har mye smak også så sent på året. Den er ikke så god rå, men skal heller ikke ha mye varmebehandling. Bare noen minutter er det som skal til for at de irrgrønne  toppene holder seg like vakre etter at de er kokt og klare for salaten. Rødkål bidrar med ekstra krønsj og ikke minst julestemning.  

Se alt du kan lage med rødkål

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Brokkolisalat med feta og bacon

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g brokkoli
3 båt hvitløk
1 rød chili
150 g bacon
1 ss olje til steking
¼ rødkål
200 g fetaost
½ dl pinjekjerner

Dressing:
1 sjalottløk
3 ss balsamicoeddik
1 dl olivenolje
2 ss honning
salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Del brokkolien i mindre buketter og kok dem såvidt møre i lettsaltet vann, ca. 3 minutter. Finhakk hvitløk og chili. Stek baconet sprøtt og la det renne av på et kjøkkenpapir. Fres hvitløk og chili i pannen til det blir mykt, men ikke tar farge.

Snitt rødkålen fint.

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den kjølig i 10 minutter.

Anrett brokkoli, finsnittet rødkål, frest hvitløk og chili, og smuldre fetaost på et fat.

 

Dryss over ristede pinjekjerner og drypp over dressingen.  Serveres med godt brød til.

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen