Dagens rett

Glem seibiff med løk - prøv heller denne

Sei burde vi spise oftere - det er en av de mest bærekraftige og ikke minst smakrike fiskeslagene vi har.

Sei er ikke minst den rimeligste fiskesorten i fiskedisken. Derfor har den et litt hverdagslig stempel. Det er det ingen grunn til for den er både smaksrik og fast i fisken. 

Og svært anvendelig på kjøkkenet. Derfor er det all grunn til å la den få andre skjebner enn å ende opp som seibiff med løk.

Se alle våre andre fristende oppskrifter med sei

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Foto: Godfisk.no

Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g seifilet, uten skinn og bein
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 sitron
4 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 vårløk
3 dl eplemost
1 ts lys maisennajevner el maisenna

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C. Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper. Riv skallet og press saften av sitron. Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form sammen med hele hvitløksfedd. Drypp olivenolje over og dryss på sitronskall. Skjær vårløk i tynne ringer. Kok opp sitronsaft, vårløk og eplejuice. Rør inn maisennajevner, gi sausen et raskt oppkokt, og hell den over fisken. Stek formen i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 15 minutter.

Server fisken rett fra formen med kokte poteter og flatbrød ved siden av.

Tips:
Hylleblomstsaft er det et spennende alternativ til eplemost.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen