Dagens rett

Denne suppekombinasjonen er genial

Tomatsuppe med vaffeltoast tilfredsstiller selv den kjøtthungrige - uten kjøtt.

Tomatsuppe lager du selv så enkelt som bare det. Og med toast fra vaffeljernet blir suppemiddagen ekstra spennende. 

Toasten kan du selvsagt variere etter smak, behag og hva du har i kjøleskapet. 

Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Foto: Melk.no

Tomatsuppe med vaffeltoast

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Tomatsuppe:
1 finhakket liten løk
2 finhakkete fedd hvitløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 liten boks tomatpure
1 l vann
2 grønnsakbuljong (terning eller grønnsakkraft)
2 dl lettmelk
¼ ts pepper
2 ts tørket basilikum eller oregano

Vaffeltoast:
8 brødskiver
8 ss pesto
8-16 skiver ost 

Fremgangsmåte

Rens og del opp løk og hvitløk. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank. Rør inn melet.

Tilsett hakkede tomater. Spe suppen med vann - litt om gangen. Rør godt. Den skal være klumpefri mellom hver gang du sper. 

Tilsett buljongterningen og la suppen småkoke i ca 5 minutter. Tilsett melken og smak til med salt, pepper og basilikum/oregano.

Mos gjerne suppen med en stavmikser. Da blir den glattere og uten biter.

Server suppen med nylaget vaffeltoast som du lager slik:
Smør brødskiver med ingrediensene og legg dem sammen, med fyllet mot hverandre.

Tips1:
Om du foretrekker friske urter, bruk 1-2 ss.

Tips2:
Om du har lyst på ekstra smak, kn du legge spekeskinke eller salami mellom brødskivene. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen