Dagens rett

Denne vegetarretten overbeviser selv skeptikerne

Gratinert aubergine med couscous er både eksotisk og smaksrikt. Dessuten lett og raskt å lage. Her er oppskriften.

Vi trenger pause fra kjøttmiddagene en gang i blant. Med en slik rett som denne blir selv de mest innbitte vegetarskeptikerne positive. Må du ha kjøtt, er dette dessuten en veldig god erstatning for både grønnsaker og poteter eller ris som tilbehør. Aubergine er en mettende og anvendelig grønnsak vi bør bruke mer av.

Lyst å prøve deg på flere retter med aubergine?

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Gratinert aubergine med couscous

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

2 stk. aubergine
2 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
4 ss revet parmesan
Fyll:
40 g couscous
2 ss olivenolje
1 stk. løk
2 båt hakket hvitløk
1 stk. rød paprika i terninger
10 stk. frisk sjampinjong i små båter
1 stk. gul squash i terninger
½ boks hermetiske tomater
1 ss finhakket rød chili
smak til med salt og pepper
3 ss finhakket frisk koriander - eller noen hele blader til pynt
4 ss østerssaus (oyster sauce)

Fremgangsmåte

Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. ½ cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.

Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen: Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.

Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.

Server med østerssaus og frisk koriander.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen