Dagens rett

Denne vrien har du ikke prøvd før

Amerikanere er eksperter på å utnytte gresskar til siste trevl. Prøv denne oppskriften.

Denne oppskriften kan dessuten varieres etter hva du har av ost og hva du selv liker. 

I oppskriften er det anbefalt brie som stort sett er en mild ost. Rødkittost gir en veldig kraftig smak som ikke alle er fortrolig med, men som passer veldig godt til gresskarsødmen og som  er veldig god å ovnsbake. 

Snøfrisk eller chevre naturell smelter lett og setter en syrlig karakter på sausen. Og skal familiens yngste spise, kan du velge en ekstra mild lettsmeltende ost. Men husk at om du velger en fast eller halvfast type, får du ostetråder.  

 Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ovnsbakt gresskarfondue

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1 gresskar (maks 30 cm høyt)
1 hvitløksfedd
2,5 dl tørr hvitvin
½ liter kremet ost i terninger, brie kan godt brukes, men fjern skorpen
1 ss maisenna
2 ss kirsch
1 baguette i terninger

 

Fremgangsmåte

Ostefondue:
Gni en kjele med hvitløk. Tilsett hvitvin, pisk inn maisenna og kok veldig forsiktig opp mens du rører godt, men ikke la det koke. 

Tilsett osteterningene litt etter litt mens du skrur opp varmen og rører forsiktig. Men massen må ikke koke. Skru av platen og tilsett kirschen. Rør godt.

Gresskaret:
Skjær av stilken slik at du får en stor nok, men ikke for stor åpning. Grav ut frøene og «trådene». Innmaten skal være igjen. 

Hell oppi ostefonduen og topp med baguetteskivene.

Sett gresskaret i en ildfast form på en av de nedre rillene og stek i 30-40 minutter ved 190 grader. 

Tips:
Hvis du ikke får tak i kirsch, kan du bruke et annet fruktdestillat. I «verste» fall vodka. Da får du ikke smaken, bare alkoholen som i dette tilfellet gir den fete massen litt friskhet. 

Tips2:
Du kan også tørke baguetteterningene i ovnen, tre dem på fonduespyd og dyppe dem i ostesausen. 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen