Dagens rett

Denne vrien på sei har du neppe prøvd før

Seien marieneres i lime mens du lager salsaen. Middagen er øyeblikkelig klar.

Ceviche som er hurtigmarinert fisk, er fortsatt veldig trendy og som skapt for midt-i-uka-luksus. Denne lettlagete utgaven har ingredienser du får tak i over alt. Og du kan godt bruke sei fra fryseren.  

Eller prøv en av de andre oppskriftene på ceviche

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ceviche av sei med salsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

500 g seifilet, uten skinn og bein
2,5 dl limesaft 

Salsa:
5 tomater
1 løk
1 ss finhakket rød chili
2 ss koriander, frisk
12 grønne oliven
2 ss tomatpuré
1 ss sweet chilisaus
1 ts oregano
2 fedd hvitløk
0,5 dl olivenolje
salt og pepper

Tilbehør:
brød
grønn salat

 

Fremgangsmåte

Skjær seien i terninger på ca. 2 cm og legg dem i en bolle. Hell over limesaft så den dekker seien og la den marinere 5 minutter i romtemperatur.

Salsa:
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og hakk tomatkjøttet.

Finhakk løk og chili, grovhakk koriander og oliven, og ha i en bolle sammen med tomatpuré, sweet chilisaus og oregano.

Rør sammen og smak til med salt og pepper.

Finhakk hvitløk og surr i olivenolje i 3 minutter.

Sil olivenoljen over i salsaen og kast hvitløken. Rør oljen godt inn.

Skyll seien godt i kaldt vann, og la den stå 5 minutter i kaldt vann. Skyll den en gang til før servering.

Tips:
Server seien med salsa, limebåter og salte kjeks, og pynt med grønne oliven.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen