Dagens rett

Mandagen er reddet med dette på bordet

Dagens oppskrift på spansk omelett er både lettlaget og knakende god.

I anledning VM kan du lage din egen duell som oppvarming før kampen. Nemlig ved å la et spansk øl utfordre et nederlandsk. Utfallet her er kanskje ikke like gitt som på fotballbanen?

Blir det denne som går av med seieren?

Eller denne klassikeren?

Om du gir en lang dag i alt som heter fotball, er dagens oppskrift likevel verd å legge inn som favoritt. I hvert fall hver gang tapas står på menyen.

Be inn til et tapasbord

For det finnes knapt et tapasbord uten en klassisk, spansk omelett, eller tortilla som det heter der. I dagens oppskrift har vi latt potetene få selskap av både chorizo og brokkoli.

Hva med å lage et realt tapasbord - flere lekre oppskrifter finner du her

Her kan du registrere deg for å motta dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Spansk potetomelett med chorizo og brokkoli

Antall porsjoner

2, eller 4 som tapas

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 egg
4 ss vann
salt og kvernet pepper
1 kokt potet i biter
¼ brokkoli i små biter
½ rødløk, hakket 
30 g chorizopølse eller salami i biter
½ ss smør

Fremgangsmåte

Fres potetbiter, brokkoli og løk i smør over middels lav varme til det er nesten mykt, men ikke har tatt farge.

Tilsett chorizo mot slutten av stekingen. Smak til med salt og kvernet pepper.

Visp sammen egg, vann, salt og pepper. Hell i eggeblandingen og stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen.

Skru ned til lav temperatur, legg over lokk og la tortillaen stå noen minutter til den er ferdig.

Server varm med en god salat og godt brød ved siden av.

Flere lekre omeletter finner du her

Her finner du flere gode tapasretter

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen