Dagens rett

Det er ikke mer enn dette som skal til for å lage en god fiskegryte

God sjømat har så mye egensmak at det trengs ikke så mange ingredienser. Som i denne oppskriften.

 

 

 

 

Se våre andre oppskrifter på fiskegryte

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Lettvint fiskegryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

800 g torskefilet

1 purre
1 ss smør
¼ rød paprika eller 1 ts paprikapulver, gjerne sterk utgave, eller 1 ss ajvar (tyrkisk paprikasaus)
1 ss hvetemel
3 dl melk
200 g reker eller krepsehaler
 
Tilbehør:
1 pk ruccula el salatblanding
3 dl jasminris
smør

Fremgangsmåte

Vask og kutt purre i tynne skiver.

Fres purre i smør i en vid gryte eller panne i noen minutter og strø over hvetemel. Spe med melk under stadig omrøring. La koke noen minutter for å få bort melsmaken. Tilsett valgfri paprika.

Skjær torskefileten i store terninger a 3x3 cm. Fordel fisken i sausen. La den ligge og trekke i 5 - 10 minutter.

Ha i reker rett før servering. Serveres med ruccula eller en blandet salat og nykokt ris ved siden av.

Tips:
Her kan du godt bruke en annen type fisk slik som sei, steinbit eller laks dersom du ønsker det.

Sendt inn av

Foto: Tine kjøkken

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen