Dagens rett

Det er utrolig hvor lite som skal til for å lage god smak

Kål, gulrøtter og løk kickes opp med litt karri. Det er klart for en kjøttfri mandag.

Selvsagt kan du improvisere og bytte ut karri med en annen god og intens smak du liker bedre. Hva med ingefær eller hvorfor ikke chili? 

Grønnsakslapskausen er fleksibel og tar imot de fleste forslag. Trår du til med godt brød - gjerne flatbrød - blir det rene festmåltidet. 

Andre gode (grønne) mandagstips finner du her

Grønnsaksgryte med eple og hodekål

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 gulrøtter
1 løk
400 g hodekål
salt og pepper
3 dl grønnsaksbuljong (utblandet) eller kraft
2 eple
1 bunt frisk kruspersille 

Karridipp:
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
1 ts karri
½ ts sukker

 

Fremgangsmåte

Skrell og skjær løk i skiver. Grovstrimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver.

Stek løk, kål og gulrøtter forsiktig hver for seg i litt smør i en panne og legg det over i en gryte.

Strø på salt og pepper. Tilsett buljongen og la det koke i noen minutter.

Del epler i båter og stek dem i litt. Legg dem over i gryten og la det koke litt. Eplene skal ikke bli for myke. Smak til med salt og pepper.

Karridipp:
Bland sammen crème fraîche og karri og smak til med sukker.

Server grønnsaksgryten med kokte poteter og karridipp og strø over hakket kruspersille rett før servering.

 

Tips:
Har du rester av pølser, kan de tilsettes. Eller du kan også bruke røykte middagspølser i skiver som du steker litt i panne før de tilsettes gryten mot slutten.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Få dagens rett som gratis nyhetsbrev  

Forsiden akkurat nå

Til toppen