Dagens rett

Dette kan bli den nye fulltrefferen

Squash burde vi spise mer av. I dagens oppskrift får den selskap av karbonadedeig og poteter. Slik blir den enda bedre.

Squash er i slekt med agurken og består derfor av mye vann. Den trenger følge av andre festere elementer, ost, poteter og kjøtt er helt utmerket. Squashens størrelse påvirker selvsagt smaken. Jo større, jo mer væske kommer med i retten. Men hvis squashen er liten, bruker du hele.

Og akkurat nå er squash så fersk og god som den kan bli.

Vi har mange flere retter med squash på lur

Poteter som får steke sammen med resten av middagen i form i ovnen, blir alltid litt ekstra saftige og gode. Bruker du norske nypoteter, blir retten ekstra god.

Det er mandag og vi gjør det enkelt med en saftig boksvin

Serverer gratengen med en enkel, frisk salat til.

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Potetgrateng med karbonade og squash

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

5 store poteter
400 g karbonadedeig
salt og pepper
½ grønn squash
1 fedd hvitløk
½ løk
1 dl vann
2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hakk og brun karbonadedeigen i en stekepanne. Smak til med salt og pepper.

Rens og del squashen og løken i små biter og surr i pannen sammen med karbonaden.

Ha i hvitløken mot slutten.

Kok pannen ut med 1 dl vann.

Skrell potetene og skjær dem i ca. ½ cm tykk skiver.

Legg et potetlag i bunnen av en ildfast form. Hell kjøtt- og grønnsaksblandingen samt vannet fra utkoking av pannen over potetene.

Strø revet ost over.

Stek formen midt i ovnen i ca. 35 minutter.

Serveres med en frisk og enkel grønn salat.

Tips: På bildet er potetene lagt over kjøttet, men det blir saftigere når potetene får trekke til seg sjyen fra kjøtt- og grønnsaksblandingen.

Sendt inn av

Foto: Mette Randem

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen