Dagens rett

Disse kyllinglårene får du skryt for

Lårene er den beste delen av kyllingen. De tar litt lengre tid å tilberede, men du verden så mye smak du får igjen for investeringen.

Vi spiser store mengder kylling hvert år. Men det er som oftest kyllingbrystet vi tyr til. La ikke de andre delene av kyllingen gå i glemmeboken.

Årsaken til at lårene er så gode er at de har et bein i midten. Dermed trengs mer tid i ovnen, men til gjengjeld blir smaken på kjøttet rikere og saftigere. Dessuten er lårkjøttet litt mørkere og med flere smaksstoffer enn det tandre brystkjøttet.

Se alt du kan lage av de ulike delene av kyllingen

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Kyllinglår med urter

Antall porsjoner

3

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Ingredienser

6 rå kyllinglår
friske krydderurter
6 båter hvitløk
olje til pensling
salt og nykvernet pepper
8-12 småtomater til baking
 
Potetsalat:
600 g poteter
100 g bacon
1 bunt vårløk
6 soltørkede tomater i marinade
200 g fetaost
½ pk. ruccula
1 ½ ts salt
½ ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Hakk urter og hvitløk og ha det under skinnet på kyllinglårene. Legg dem i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper.

Legg småtomatene ved siden av.

Stek lårene og tomatene ved 180 grader i ca. 40 minutter.

Potetsalat:
Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver. Stek bacon sprøtt og del det i biter.

Skjær vårløk i ringer og del de soltørkede tomatene i to. Bland vårløk og tomater med resten av ingrediensene til potetsalaten.

Hell over marinaden fra de soltørkede tomatene. Dryss over nykvernet pepper.

Server kyllinglårene med potetsalat og bakte tomater.

Flere oppskrifter med kyllinglår

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen