Dagens rett

En fiskerett hele familien vil like

I dagens oppskrift kan du bruke varmrøkt laks eller fersk filet. Smaken blir ganske forskjellig, men godt blir det uansett.

Bruker du varmrøkt laks eller ørret, kan fisken serveres kald eller lun alt etter hva du foretrekker. Bruker du fersk filet må fisken stekes først, men det tar ikke mange minuttene for både laks og ørret smaker best når den har en litt rå kjerne.

Flere gode oppskrifter med rød fisk

Varmrøkt laks eller ørret er utrolig godt og i senere tid har det blitt enkelt å få tak i. Blir det noe igjen egner den seg ypperlig til pålegg, gjerne med resten av dillkremen.

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Laks med dillkrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g evarmrøkt lakse- eller ørrtfilet (fersk filet uten skinn og ben kan også brukes)

Dillkrem:
3 dl lett crème fraîche (1 beger)
1½ ss revet fersk dill
1 ts revet sitronskall
1 ts salt
¼ ts pepper
Grønnsaker:
Ca 5 centimeter purreløk
3 fedd hvitløk
1 ss finhakket dill
½  slangeagurk
Ca 40 g ruccolasalat
1 l fersk spinat
½  sitron, revet skall av

Fremgangsmåte

Dillkrem:
Bland crème fraîche med dill og sitronskall. Rør i salt og pepper.

Sett kremen kaldt slik at det får trekke en stund.

Fisk:
Fersk laks saltes og pepres før den stekes.

Stek i smør på høy varme, ca. 2 minutter på hver side. La fisken stekes ferdig på ettervarmen, dermed sikrer du at den ikke blir tørr.

Varmrøkt fisk serveres kald. Du kan også lunke litt på den i pannen om du ønsker.

Grønnsakene:
Snitt purre og hvitløk tynt, og skjær agurken i biter.

Varm smør i en stekepanne og stek purre og hvitløk lett.

Ha i agurk, ruccola, spinat og revet sitronskall. Varm til spinaten faller sammen.

Krydre med salt og pepper og smak til.

Server grønnsakene til laksen sammen med den friske dillkremen.

Flere oppskrifter med rød fisk

Tips: Blir det noe i gjen smaker både dillkrem og varmrøkt fisk fantastisk på brødskiven.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen