Dagens rett

En pai som denne vil alle spise

Denne paien er såkalt lakto-ovo-vegetarisk, men om du vil ha kjøtt eller fisk i eller ved siden av, står du helt fri til gjøre.

Pai er fantastisk godt, og det er en flott måte å bruke rester som du måtte ha igjen fra tidligere middager på. Denne oppskriften kan derfor bygges ut med det du har i kjøleskapet, eller du kan la den være som den er.

Prøv en av de andre gode paioppskriftene

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Ost og løkpai

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
2 løk
200 g revet hvitost
50 g revet parmesan
1 ss hakket frisk timian, evt. litt tørket timian
1 ts salt
½ ts pepper
5 egg
3 dl melk

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i 12 - 15 minutter til den er litt gyllen.

Surr strimlet løk så vidt i en panne (til den blir blank) og ha den i det ferdige paiskallet.

Bland egg, melk, timian, salt og pepper og hell blandingen over løken. Dryss over revet ost.

Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.

Server paien varm med en frisk salat ved siden av.

Flere paioppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen