Dagens rett Pasta puttanesca

En pastarett som denne setter spor

En av de enkleste pastarettene i det italienske kjøkkenet er også en av de mest smaksrike. Prøv denne oppskriften.

Denne pastaretten har som så mange andre klassiske retter, en spesiell opprinnelse som er årsaken til den hete smaken.

Les hele den pirrende historien her

Er du usikker på hvilken pastatype du skal bruke til denne eller andre retter?

Her finner du alt du trenger å vite om pasta 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Spagetti alla puttanesca

Fremgangsmåte

Dersom du bruker salte kapers må disse legges i bløt i en god halvtime før bruk. Hell tomatene i et dørslag og la dem renne godt av.

Varm oljen i en tykkbunnet panne på middels varme. Den må imidlertid ikke bli for varm.

Tilsett hvitløk, ansjos og peperoncini og la småfrese i ca fem minutter under stadig omrøring. Hvitløken skal bli myk men ikke brent og ansjosen skal smelte.

Tilsett de grovhakkete olivenene. Deretter tomatene. Rør godt og ha i kapersen. La trekke noen minutter. Smak eventuelt til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

I mellomtiden koker du spagettien i godt saltet vann til den har god tyggemotstans (al dente).

Skru opp varmen og tilsett den godt avrente pastaen samt de finhakkete urtene i sausen. Bland godt og server umiddelbart med brød til å "suge" opp all sausen.

Apéritifs store pastaguide finner du her

Tips: Selv om originaloppskriften sier at man skal bruke spagetti, kan du godt servere retten med annen pasta. Her har vi brukt penne.

Les historien til denne pirrende pastaen her

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen